هندونه: «دانا بوید»، یکی از محققان سایتهای شبکههای اجتماعی بر این عقیده است که گوگل و فیسبوک با انجام تغییر و تحولات اخیر در سایتهایشان، حریم خصوصی کاربران خود را نقض کردهاند.
خانم بوید که در سالهای اخیر تحقیقات بسیاری را در زمینه وبلاگنویسی و سایتهای شبکههای اجتماعی انجام داده است، معرفی سرویس «باز» توسط گوگل را به عنوان یکی از نمونههای نقض حریم خصوصی کاربران ذکر میکند. وی همچنین تغییرات اخیر در زمینه حریم خصوصی کاربران در فیسبوک را به عنوان نمونهای دیگر از این موارد ذکر میکند.
ماه گذشته و زمانی که گوگل سرویس اجتماعی «باز» را به جیمیل اضافه نمود، سر و صدای بسیاری از کاربران اینترنت درآمد. بسیاری از آنها بیم داشتند که مبادا اطلاعات خصوصیشان در معرض چشم دیگران قرار گرفته باشد و بسیاری دیگر نیز متوجه شدند به افرادی «وصل» شدهاند که تمایلی به دوست بودن با آنها ندارند.
این کارشناس رسانه و فنآوری میافزاید: «هیچ کدام از کارهایی که تیم “باز” انجام داد از نظر تکنولوژیکی اشتباه نبود». اما بسیاری از کاربران در مورد این که «باز» چیست، به چه کار میآید و چگونه میتوان آن را غیر فعال کرد سراسیمه شده بودند.
وبسایت محبوب و پرطرفدار فیسبوک نیز زمانی که در دسامبر سال گذشته از کاربران دعوت کرد تا تنظیمات امنیتی خود را تغییر دهند، دچار مشکل مشابهی شد. بسیاری بر این عقیده بودند که این حرکت به منظور ترغیب تعداد بیشتری از کاربران به عمومی کردن اطلاعاتشان انجام شده است. زمانی که کاربران وارد حساب شان میشدند، پنجرهای باز میشد که از آنها دعوت میکرد تا تنظیمات امنیتی حریم خصوصی را بازنگری کنند.
خانم بوید میگوید با بسیاری از کاربران غیر حرفهای فیسبوک در این زمینه صحبت کرده است؛ تعداد زیادی از آنها بدون آن که خود متوجه باشند، صفحهشان را عمومیتر کردهاند.
وی همچنین میگوید، در دایرههای فنآوری اغلب این جمله رواج پیدا کرده است که «حریم خصوصی مرده است»، اما حریم خصوصی برای اکثر افراد همچنان بسیار مهم است.
دانا بوید همچنین بر این عقیده است که: «عمومیتر کردن چیزی که خود عمومی است، نوعی نقض حریم خصوصی محسوب میشود».
وی در انتها به شرکتهای فنآوری توصیه میکند قبل از آن که قوانین حریم خصوصی سرویسهایشان را تغییر دهند، به دقت فکر کنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر